Wat ?

Anamy

 

Praktijk voor integratieve psychotherapie

 

 

Anamy ?

 

De koninklijke zetel in mijn logo staat symbool voor de prominente positie die je als cliënt in mijn praktijk inneemt. Jouw verhaal, gevoelens en bekommernissen krijgen mijn volledige aandacht. Samen gaan we op zoek naar mogelijke oplossingen of manieren om er mee om te gaan.

 

De kader aan de muur draagt geen spiegelglas en staat symbool voor het feit dat we soms moeite hebben om onszelf en ons gedrag te bekijken. Samen gaan we op zoek naar de spiegel van onze ziel, die onze kwetsuren van verraad en onze verlangens naar anders en beter weerspiegelt.

Ik ben opgeleid als psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving aan de Educatieve Academie te Berchem.

 

Interactionele Vormgeving (of kortweg IV) is een integratieve vorm van psychotherapie die verschillende therapeutische zienswijzen en methodes met elkaar in interactie brengt. Er wordt dus niet één specifiek pad bewandeld, maar vanuit verschillende perspectieven gekeken naar het probleem of de situatie waar je als cliënt mee worstelt.

 

Ook de therapeutische interventies en technieken die aangeboden worden, vinden hun oorsprong in verschillende stromingen. Samen gaan we op zoek naar de werkwijze die jou het meest ligt.

 

 

De therapeuten in de Interactionele Vormgeving zijn verenigd in de VVTIV (Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving), waar ik ook lid van ben.

 

Educatieve Academie wordt erkend door de VIT (Vereniging voor Integraal Therapeuten).

 

Educatieve Academie is lid van EAP (European Association of Psychotherapists) en ABP/BVP (Belgische Vereniging voor Psychotherapie).

 

Educatieve Academie is full member van EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy).